I dag blev Legoworld opdaget. Og indtaget.
Næste år, skal det sikkert genopdages. Og genoptages.

I år var vi skilt ad af børnenes alder. Meget blev slet ikke oplevet. Kun genfortalt. Og så var der vist stadig meget der ikke blev set. Og prøvet.Det Røde Hav

Der er meget godt at sige om Lego(world). Kunne forstå, at dem, der laver Lego var der og legede med. Datter, der gider lege med og har lidt Lego Friends møder designer in person og der bliver spurgt til, hvad datter siger til det. Datter svarer ikke. Det har hun folk til. Glad for det ikke var undertegnede, der var *folk*…

Jeg synes Lego er fantastisk. Jeg ser, hvordan folk ser muligheder og verdener, der ikke er undertegnede forundt. Jeg ser glæden ved klodserne og glædes derved. Men klodserne glæder mig ikke ind i min sjæl. Og slet ikke, når det er så u(s)kønt med alle de kønnede klodser.

Da undertegnede var en lille dreng (og det har jeg jo selvsagt aldrig været, men jeg har minder om lego), var der lego med blomster. For man skulle da kunne lave en have, hvis man skulle kunne bygge hus, hvilket vi gjorde. Og en iskiosk. Jeg holdt meget af iskiosken). Der var så meget man kunne. Og ikke kunne. Blomsterne er der stadig. Men jeg skulle da hilse og sige, at der kommet flere og mere til…

Disney-slottet Men, hvorfor så mange ens pasteller samlet i én serie. Og endnu en og en tredje, og flere på vej, sikkert. Mistænkeligt rettet mod det ene køn… Lad os identificere hende. Og når pigen er færdig med at lege, skal hun da lige have lidt mad.

Det lyserøde køkken

HOLD NU OP. Lego overload. Jeg ser det er smart. Ingen tager kunderne fra Lego, men genererer

blot flere. Der er mersalg, flere kunder – men også flere legesyge sjæle. Men måske knap så fantasifulde, for med de mange ens klodser og ens farver er mulighederne ikke millioner. Og derovre leger pigerne. Med deres mødre (dem der gider, de andre fotograferer eller fifler med deres legetøj, som de blogger fra). Og derhenne leger drengene. Sikkert med deres fædre. For som en mor sagde til sin søn på vej væk fra det lyserøde køkken med cup cakes-lego og tilbehør; “Eij, Frederik, hvorfor blev du ikke en pige. Det her er meget sjovere at lege med…!”

Darth Vader

Skal Lego være en ond mand i sort kappe og lyssværd for at være sjovt? Nej, det er mindst lige så kønsstereotypt og fantasibegrænsende, men anerkendt, med mange mange legetimer, som jeg kender flere, jeg mere end under timerne. Men når skibet er bygget, kan man kun sejle med det. Kassen kommer uden vinger.

Pasteller er jo så meget mere end lyserøde cup cakes, prinsesser og Disney og Lego, der krydser klinger og begge vinder.

Pivflotte pasteller I Pivflotte pasteller II

 

 

 

 

Og jeg vil gerne flyve med. Og jeg vil gerne have alle med. Sammen. Søster, bror, mor, far og alle deres frænder. Alle der gider.

20130214_171828

Mulighederne er jo millioner…Muligheder i mange farver