– “Ved du hvad forskellen på mænd og kvinder er? Mænd ved de ikke kan multitaske”.

– “Der er mange forskelle på mænd og kvinder. Og der er mange forskelle på kvinder og kvinder, og mænd og mænd.”

Jeg er så træt af generaliseringer, der går på kønnene. Jo, der er forskelle, og herligt for det. Men med risikoen for selv at affyre en generalisering, så oplever jeg, at det oftest er mænd, der bruger netop generaliseringen “Typisk kvinder!”.

Hold nu op! Det er så letkøbt. Nok gør jeg mange ting som flere mænd end kvinder gør, og det dermed er mere typisk for kvinder at gøre. Men irriterer mine handlinger – eller manglen på samme, så gå til mig som mig, i stedet for den overfladiske, og ofte (lidt) nedladende generalisering. Hvis jeg gør som kvinder gør flest, gives jeg ikke mange chancer for at handle, reagere, forbedre mig – eller stå ved MIN handling. Næ, jeg fastlåses i rollen som kvinde. Men det kan selvfølgeligt være belejligt.

Og mig, nej jeg multitasker, som det meste af jorden befolkning, ikke godt. Det kan vores hjerner nemlig slet ikke finde ud af. Men jeg er generelt ret god til at have flere bolde i gang på samme tid og lade dem lande uden at knalde en vase. Det kaldes planlægning. Men jeg er bedst, når jeg har været i gang et par timer, har fået den første kop kaffe – og helst vågnet af mig selv på min morgenløbetur. Sådan var det ikke i morges.

Jeg hader morgener.

Juli 2012